Fijn haar? Wat nu?!

Er zijn heel veel mensen die te maken hebben met fijn haar. Veel mensen zien dit dan ook als een probleem. Vaak is het erfelijk bepaald, maar het kan ook andere factoren hebben zoals stress of medicijnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten en mogelijkheden om toch meer volume te creëren. Hieronder laat ik jullie alle tips en trics weten zodat ook jij met volumineus en vol haar de deur uit gaat!

Fijn haar? Wat nu?!

Stap 1: Kies het juiste kapsel

Kies niet voor een model op éénlengte. Hierdoor zal het haar plat vallen, en is er lastig volume in te krijgen. Zorg voor lange lagen in het haar. Door de lagen in het haar kun je maximaal volume krijgen. Doordat de lagen niet kort zijn, blijft de onderkant nog steeds vol. Dit is ook belangrijk.

Stap 2: Kies de juiste kleur

Zorg ervoor dat je verschillende tinten in het haar hebt. Hierdoor breng je meer diepte in het haar, waardoor je haar ook voller gaat lijken. Kies bijvoorbeeld voor een diepere aanzet, of ga voor high/lowlights in het haar.

Stap 3: Kies de juiste producten

De juiste producten voor je haar zijn ook belangrijk. Verkeerde producten kunnen er alsnog voor zorgen dat je haar gewoon plat op je hoofd blijft zitten. Als eerste gaan we het hebben over de verzorging. Redken heeft twee verschillende soorten in de volumelijn: de High Rise en de Beach Envy. De High Rise zorgt voor meer volume aan de aanzet, en laat het haar wat stugger aanvoelen. De Beach Envy zorgt voor meer textuur in het haar en is nog wat stugger dan de High Rise. In beide lijnen zit filloxane. Filloxane zorgt ervoor dat je haar er voller uit gaat zien.
Daarna is het tijd voor het kiezen van een goede versteviging. De High Rise en Beach Envy hebben allebei ook nog een stylingproduct wat hun werking versterkt: de High Rise Duo Volumizer en de Beach Envy Wave Aid. Daarnaast hebben we ook nog andere versteviging wat perfect is voor fijn haar. Kies bijvoorbeeld voor de Rootful, Dence fx, Thickening Lotion of Powder Grip. Ik leg de producten even uit.

Volume lijn

Rootful: Volume spray voor de aanzet. Voelt niet hard aan en plakt niet. Breng aan op handdoekdroog haar en föhn het met een ronde borstel.
Dence FX: Vergroot de diameter van de haarwortel d.m.v. Filloxane. Creeert direct een vollere look. Aanbrengen kan op handdoekdroog en droog haar.
Thickening Lotion: Geeft extra body en textuur aan fijn haar voor een volumineus en spectaculair effect. Aanbrengen op handdoekdroog haar en föhn voor het maximale effect.
Powder Grip: Breng aan op de aanzet voor gericht volume. Voor volume en textuur door het hele haar, breng je het aan op je handen. Gebruiken op droog haar.

Kom langs in de salon voor een goed advies op maat!

En thuis dan..?

Natuurlijk wil je thuis ook volume creëren in je haar. Hier hebben we ook tips voor.
Fohn je haar met een ronde borstel of krulfohn: Zorg ervoor dat je de borstel tegen de aanzet aan houdt, en borstel tegen de haarrichting in. Vind je het maar lastig met een ronde borstel en föhn apart? Gebruik dan een krulfohn.
Krul je haar met een stijl- of krultang. Krullen zorgen voor meer volume in het haar dan stijl haar.
Gebruik de powder grip in je haar. Toupeer je haar en steek het op. Dit zorgt voor een volle coupe.

Terug naar het blogoverzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.