Tips voor mooie nagels en handen

Niet alleen je haar of make-up hoort er goed uit te zien, je nagels en handen zijn net zo belangrijk! Je nagels en handen worden ook als visitekaartje van jezelf gezien. In deze blog geef ik je een aantal tips om je nagels er weer stralend uit te laten zien!

Tips voor mooie nagels en handen

HANDVERZORGING

Het begint al bij het goed verzorgen van je handen. Net zoals het verzorgen van je hele lichaam, is het hebben van een goede vochtbalans belangrijk bij je nagels en handen. Voor mooie nagels, moet je de handen en nagels voorzien van genoeg vocht. Hiervoor kun je een handcreme gebruiken. Vooral in de winter is dit een must. Welke handcreme je kiest, ligt aan je eigen keuzes. Is het belangrijk dat de handcreme goed ruikt? Of is het belangrijker dat er geen parfum in zit? Mag de creme wat vettiger zijn? Of moet de creme heel snel intrekken? Wat in ieder geval belangrijk is, is dat de handcreme goed zijn werking kan doen. Het moet goed in de huid trekken, en daarna horen je handen lekker zacht aan te voelen.

Wij gebruiken het fantastische merk Dermalogica. Deze hebben een hele fijne handcreme van de Age smart lijn. Deze intensieve handcrème trekt snel in en is niet vet. De formule behandelt droge, ruwe handen en voorkomt dat nagels gaan splijten. Pro-Vitamine B5 (Panthenol) en Algen hydrateren de huid en bieden een onzichtbaar beschermlaagje. Zoethout en Vitamine C verminderen vlekjes terwijl Retinol de eerste tekenen van huidveroudering terugdraait. Dit product bevat exclusieve AGE smart® ingrediënten die huidveroudering bij de bron aanpakken.

handcreme dermalogica

NAGELVERZORGING

Nu je handen en nagels goed gevoedt zijn, is het tijd voor een goede nagelverzorging. Heb je last van droge nagels die snel splijten of inscheuren? Dan kun je een nagelverharder gebruiken. Na twee weken zie je al een duidelijk resultaat! Je nagels zijn harder, en je kunt ze langer laten groeien dan je gewend bent. Een nagelverharder is ook heel belangrijk als je je kunstnagels hebt laten verwijderen. Daarna zijn je nagels vaak slap.

Wat je ook zou kunnen gebruiken is Nail Repair. Dit is een speciaal soort nagellak wat je op nagels aanbrengt. Het zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in je nagel weer aan elkaar worden gekoppeld, zodat de structuur van je nagel verbetert wordt. Op deze manier worden je nagels weer sterker, en worden ze gehydrateerd.

Voordat je begint met het lakken van je nagels, moet je er eerst voor zorgen dat je de nagelriemen zachtjes terug hebt geduwd. Dit doe je met een bokkenpootje. Knip je nagelriemen niet af!! Deze dienen als bescherming voor je nagelwortel.

Wanneer je nagellak op je nagels wilt aanbrengen, is het verstandig om te beginnen met een base coat. Dit voorkomt dat de kleurpigmenten van de nagellak in je nagels trekken. Gebruik je geen basecoat onder de gewone nagellak, worden je nagels geel! Na de basecoat kun je je favoriete kleurtje nagellak gaan opbrengen. Dit zou ik twee keer doen, zodat de kleur mooi intensief is. Nadat je de nagellak hebt aangebracht, kun je nog een topcoat aanbrengen. Dit zorgt voor een prachtige glans op je nagels, en voor een langere houdbaarheid van de nagellak!
Wij hebben de nagellakjes van Essie professional in ons assortiment. Deze nagellak heeft 7-10 dagen houdbaar salonresultaat, hoogglans afwerking, laat de nagel ademen, versterkt & beschermt de nagel.

Essie-nagellak-1

NAGELRIEMVERZORGING

Je nagels zien er weer mooi en glanzend uit! Tijd voor de laatste stap: het verzorgen van de nagelriemen. Dit kun je doen met nagelriemolie. Doe dit niet voor je je nagels gaat lakken, want door de vettigheid van de olie, kun je niet meer fijn lakken.
Heeft u zelf geen zin om dit te doen? Of vindt u het lekker om u te laten verwennen? Bij ons in de salon kunt u terecht voor een heerlijke manicure of pedicure. Ynez zal ervoor zorgen dat uw nagels er weer op en top uit zien!

Terug naar het blogoverzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.