Zonbescherming zo belangrijk.

Zon(de)

Bijna vakantie! Heerlijk even wat Vitamine V, echt even aan toe.
Onze huid is natuurlijk nog heel gevoelig na een aantal winter maanden lang geen zonnestraal gezien te hebben. Pas dus echt op met het blootstellen van je huid aan de zon. Wij hebben nog een aantal dingen even op een rijtje gezet over waarom zonbescherming zo ontzettend belangrijk is.
Fijne vakantie alvast.

Zonbescherming zo belangrijk.

Dermalogica’s huidexperts ontvangen regelmatig vragen over UV-stralen en zonbescherming. Dit zijn de meest gestelde vragen en de meest gemaakte denkfouten!

Wat is het verschil tussen uva en uvb?

Kies bij het uitzoeken van je crème voor een product met breedspectrum UV-bescherming. Dit betekent dat het product bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB stralen. Maar wat is het verschil tussen uva en uvb? Zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit UVA en voor zo’n 5% uit UVB. Deze twee soorten straling verschillen sterk van elkaar. UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering (UVA – Aging), denk aan rimpels en vermindering van elasticiteit in je huid. UVB-stralen zorgen hoofdzakelijk voor zonverbranding (UVB – Burning), hier kun je pigmentvlekken aan over houden, wat er voor zorgt dat je er ouder uit ziet dan dat je eigenlijk bent.

Tip! Gebruik Solar Defense Booster SPF50. Dit product biedt breedspectrum UV-bescherming en kan direct op je gezicht worden aangebracht of gemengd worden met je favoriete moisturizer.
www.dermalogica.nl
Uiteraard zijn alle producten verkrijgbaar bij Attention Hair & Beauty.

welke soorten uv-filters zijn er?

UV-filters kunnen worden onderverdeeld in chemische (absorberende) en fysische (weerkaatsende) filters. Producten met chemische filters worden door de huid geabsorbeerd: ze trekken in de huid. Producten met een fysische filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner en zijn ze voornamelijk geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.

zonbescherming, dermalogica

veelgemaakte denkfouten

Veelgemaakte denkfouten.

Denkfout 1 spf20 + spf30 = spf50
Het combineren van producten met een verschillende spf lijkt misschien slim, maar zorgt er niet voor dat je beter beschermd bent tegen UV-stralen. spf20 + spf30 = spf30, geen spf50!

Denkfout 2 Alleen als het zonnig is, kun je UV-schade oplopen.
Ook op een mistige of bewolkte dag bereiken UV-stralen de huid en kan huidschade ontstaan. Sterker nog: zelfs achter glas kun je huidschade oplopen. Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, komt 50 procent van de UVA-stralen door glas heen! Zelfs in huis, op kantoor en in de auto is UV-bescherming dus niet overbodig.

Denkfout 3 Een spf beschermt tegen UVA en UVB
Een spf biedt alleen bescherming tegen UVB-stralen (zonverbranding). Voor goede bescherming is het noodzakelijk om een product te gebruiken dat ook bescherming biedt tegen UVA-stralen (huidveroudering). Dit wordt ook wel breedspectrum zonbescherming genoemd.

Denkfout 4 Als je verbrand bent, heeft je huid behoefte aan een vette crème.
Bij een verbrande huid kun je vette crèmes op oliebasis beter vermijden. Vette crèmes houden de warmte van de huid juist vast, waardoor een branderig gevoel kan verergeren. Gebruik liever een verzorgend aftersun product met verkoelende ingrediënten, zoals Komkommer, Zoethout en Lavendel.

zonbescherming

Terug naar het blogoverzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.