tips voor lang haar, kapper enschede

Tips voor lang en gezond haar

Iedereen wil lang en gezond haar maar hoe krijg je nou lang haar zonder dat het telkens afbreekt? Ik ga jullie in deze blog uitleggen over hoe je jou haar lang en gezond tot je droom lengte krijgt.
Dus veel leesplezier en hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor lang en gezond haar.

Laat je haar regelmatig knippen

Dit is geen fabeltje! Waarom is dit nodig? Dit is nodig om jou gespleten haar punten gezond te houden want anders gaan de punten steeds verder naar boven afbreken waardoor die er kapot en droog uitziet. Afhankelijk van je conditie en dikte is het verstandig om tussen de 8 en 10 weken je haar te knippen.
Maak een goed plan samen met je kapper en vraag om echt alleen de punten te knippen.

Was je haar minder vaak

Dit is ook heel belangrijk voor een normale tot snelle haargroei. Want jou natuurlijke oliën zijn heel erg goed voor je haar maar ook vooral voor je hoofdhuid. En je hoofdhuid is heel belangrijk om te onderhouden omdat je haren natuurlijk uit je hoofdhuid komen. Probeer je haar dus 1 tot 2 keer in de week te wassen. Wanneer je haar vettig begint te worden borstel je haar dan goed door tot de punten. Zodat je punten ook de natuurlijke eigen oliën als verzorging krijgen. Daarnaast kan je natuurlijk droogshampoo in je haar gebruiken waardoor het er wel schoon uitziet!

Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen/ stylen

Hitte zorgt er natuurlijk voor dat  je haar een slechtere conditie krijgt en af kan breken. Probeer je haar 1 keer per week met hitte te stylen in plaats van iedere dag of om de dag. En als je het gaat stylen gebruik dan een goeie hitte bescherming. En met föhnen probeer dan de föhn wat kouder te zetten, dit zorgt er ook voor dat je volume beter in het haar blijft en de haarschubben goed sluiten. Investeer in goede haar-tools, de goedkopere tangen en föhns worden vaak te heet en brengen onherstelbare schade aan.

Draag je haar los of vast met een scrunchie

Wanneer je jou haar in een staart draagt kan dit er voor zorgen dat je haar op het punt waar het elastiekje zit af kan knappen. Dus wil je het in een staart dragen gebruik dan een scrunchie die zijn veel zachter voor het haar. Pas ook op met strakke vlechten die zorgen ervoor dat er veel spanning op jou haarwortels komt waardoor je haar kan uitvallen!

Slaap met een satijnen kussensloop

Satijnen kussenslopen zorgen ervoor dat je haar minder snel afbreekt en je haar rustiger en meer glans krijgt. Satijnen kussenslopen zijn ook erg goed voor je huid het houd de huid rustig en behoud de vocht in je huid.

Gebruik goeie shampoo en conditioner

Dit is ook een van de belangrijkste dingen voor een goeie haargroei. Zorg dat je een shampoo gebruikt met een goeie PH waarde. Vraag aan je stylist wat zij van je haarconditie vindt, ze kan heel gericht advies geven over wat je haar op dit moment nodig heeft, want ook jaargetijden spelen een rol in de conditie van je haar. Het wil dus niet altijd zeggen dat je 1 en dezelfde soort haarverzorging gelijk voor het hele jaar nodig hebt maar juist moet afwisselen voor de behoefte van het haar.

Probeer je haar zo min mogelijk te blonderen

Tuurlijk mag je je haar echt wel kleuren. Maar blonderen is wel 1 van de slechtste dingen voor je haar. Van redken bestaat er wel PH bonder dat zorgt ervoor dat je haar weer hersteld word wanneer het geblondeerd word. Ga dus niet zelf thuis je haar kleuren want je hebt gewoon niet de juiste producten thuis en niet de kennis wat een kleurspecialist wel heeft. En probeer zo dicht mogelijk bij de kleur te blijven die je zelf hebt. Door steeds van bruin naar blond te gaan gaat je haar ook echt kapot van dus vermijd gehele blonderingen .

Hoofdmassage

Het wassen is het heel belangrijk om je hoofdhuid een goeie massage te geven dit stimuleert de bloedsomloop en zorgt ook dat je haar beter groeit. Sommige zeggen dat als je het op de kop doet dat het nog meer helpt!

Gezond eten!

Ze zeggen vaak je bent wat je eet. En dat geldt ook voor je haar. Eet jij heel ongezond dan ga je dat ook aan je haar groei zien het zal dan minder snel groeien dan als je wel gezond eet. Drink genoeg water en krijg de juiste vitamines binnen. Als je dit doet dat ga je na een tijd echt verschil zien.

Voedingssupplementen!

De conditie van je haar, huid en nagels zijn immers een weerspiegeling van je gezondheid.
Soms kan je lijf het even niet alleen omdat dan alle energie naar andere plekken gaat i.v.m. stress, ziekte, hormonale veranderingen, na een streng dieet, vegetarisch eten enz.
Hyaluronzuur, Magnesium, Zink, Selenium, Vitamine C, Vitamine B1 B3 B5 B6 B8 B9 B12, Vitamine A,D,E,K, Bioperine kunnen je haar helpen weer een stuk sterker te maken. Van binnenuit werken zorgt voor nog meer resultaat.

Kammen

Je haar borstelen is de laatste tip. Door het te borstelen stimuleer je de haarzakjes en kam je de natuurlijke oliën door tot in de punt. Maar borstel het niet te vaak dat kan ook zorgen dat het snel afknapt 2x per dag is genoeg.

Dit waren mijn tips om je haar gezond en lang te laten groeien. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad en ben benieuwd naar de resultaten!

Maak een afspraak.

. . . / Blog

. . . / Blog delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

. . . / Facebook